Съркълс България

Съркълс е инициатива за популяризиране на науката и подпомагане на учените да установят връзка с широката публика.

Съркълс е творчески проект на Невена Христозова – учен и научен комуникатор.

Новини

Елате да се сещнем по време на Софийския Фестивал на Науката за малко научна стенд-ъп комедия с моя милост и сърдечната подкрепа на смешни и откровено странни изследвания, публикувани из цял свят! За повече инфо – линк.

Невена завършва:

  • Бакалавърска степен в Софийски Университет “Св. Климент Охридски”, специалност Биотехнологии през 2010;
  • Магистърска програма по Биотехнологии на Естествените Ресурси и Растителна Геномика в Университета в Хелзинки, Финландия през 2012;
  • През 2012 започва докторантура в университета в Брюксел, Белгия. Работи върху молекулярните взаимодействия между белтъци в растителната клетка по време на неблагоприятни условия на средата. Целта на проекта е да установи естествените механизми на растителната клетка да предотврати необратима увреда и клетъчна смърт;
  • Докато работи по доктората си, през 2016-2017, Невена завършва допълнително едногодишна програма за следдипломно квалифициране в сферата на научните комуникации.

Невена развива способностите си за комуникиране на науката чрез доброволческите си начинания в две научни подкаст предавания, чрез своя блог и участието си в организирането на различни събития с научна тематика, насочени към широката публика. За повече подробности за нейните научно-популяризиращи дейности, посетете страницата с линкове.

За повече информация и контакт, посетете следващата страница.